Błąd P 1128

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skschatoo
    Classic
    • 2011
    • 5

Błąd P 1128

Mickul - a Ty nie masz czasem wersji przed liftem?
    Bo do tego moda idealne są lampy juz po lifcie - gladkie szklo.
    Temp wg mnie tylko 4300K ale to kwestia gustu.

Mozna odebrac w Zabrzu.
  • rygiel002
    Classic
    • 2010
    • 10

Błąd P 1128

Panowie prosze o porade otóż po zalozeniu instalacjii gazowej ESGI 2, w octavi 2.0 , nieustannie swieci mi chec , na vagu pokazuje mi blad P 1128 czyli cos tam z sondami i mieszanka , po kazdorazowym wykasowaniu bledu i regulacjach mieszanki u gaziaży pojawia sie on z powrotem po paru godzinach jazdy , jezdzac na paliwie chec gasnie i jest wszystko malinowo. Doradźcie co co tu moze chodzic . Auto ma 162 tys przebiegu a instalacja niecale 2 m-ce
    rygiel

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

nie ostrzegali cie przy montażu instalacji, że tak będzie?
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• bodo87
        Classic
        • 2010
        • 38

mam ten sam silnik na gazie zrobiłem już ponad 3tys km i żadnych błędów nie wywala, po prostu niech Ci wyregulują dobrze skład mieszanki, najlepiej regulować podczas jazdy i miec przy sobie komputer od gazu i vaga i regulować wg vaga tzn korekty krótko i długoterminowe jak i czasy wtrysku muszą być jak na benzynie, napisz jakie masz komponenty instalacji tzn wtryskiwacze i reduktor to się postaram coś pomóc, zresztą jak masz na gwarancji nową instalką to postrasz ich że jak tak będzie to mają Ci ją zdemontować często działa
        VAG DIAGNOSTYKA TORUŃ OKOLICE!!!

ALARMY CENTRALNE ZAMKI MONTAŻ!!!

Komentarz

• rygiel002
          Classic
          • 2010
          • 10

instalacja to esgi2 , reduktor Alaska, wtryski gazu Valtek Rail, wielozawor Tomasetto, jutro jade do kolejnej regulacji moze sie im uda to ustawic jak trzeba . Dzieki za rade hej
          rygiel

Komentarz

• bodo87
            Classic
            • 2010
            • 38

no to już masz wszystko jasne zamontowali Ci za mały reduktor alaska jest tylko do 100KM!!! a i tak nawet przy 100KM nie daje rady, zażądaj wymiany reduktora na zavoli lub skorpiona albo silvera, przecież twój silnik ma 115KM i alaska nigdy nie da rady i mieszanka bedzie za uboga albo, ustawią Ci to tak że będzie wspomagał się benzyną co już ekonomiczne nie będzie, wtryski valtek to praktycznie najgorsze wtryskiwacze, mogłeś chociaż magic jety założyć ile płaciłeś za instalkę??

Komentarz

• rygiel002
              Classic
              • 2010
              • 10

No to mnie pocieszyles , za gazoline dalem 2.200zl Dzis tam bylem u nich , pokasowali bledy poprzestawiali mieszanke i poki co jest dobrze jak bedzie sie to powtarzac to kazal przyjechac zalozyc jakis emulator czy cos takiego
              rygiel

Komentarz

• bodo87
                Classic
                • 2010
                • 38

nie daj się zrobić na emulator on będzie tylko symulował że niby jest prawidłowa mieszanka i rozjedzie Ci się mapa benzyny, ja bym na Twoim miejscu stanowczo zażądał wymiany reduktora bo jest za mały do tego silnika i nigdy nie zgodził się na emulator, to jest sekwencja a nie zwykła druga generacja.

Komentarz

• rygiel002
                  Classic
                  • 2010
                  • 10

wiesz co poszperalem troche na necie odnosnie tego reduktora nawet zadzwonilem do firmy ktora je sprzedaje i powiedzieli ze ten reduktor obsluguje silniki do 150 KM po ostatnich ustawieniach wszystko gra wiec moze sie obejdzie bez jego wymiany ale dzieki piekne za porady , dobrze wiedziec ze ktos ma taki sam motor bo jakos malo tu ludzi co maja takie silniki.
                  rygiel

Komentarz

Pracuję...